Кошик
25 відгуків
+380 (67) 983-86-76
Преміум круглі мангали, гриль столи, кострові чаші
Кошик

OFYR, AHOS або UNO (ОФІР, АХОС або УНО). Вибираємо круглий барбекю мангал.

Круглий мангал ОФІР (OFYR) як піонер мангалів із поверхнею для смаження

2015 року голландська компанія OFYR представила світу новинку — круглий мангал із поверхнею для смаження. Він був сталевим вогнищем конічної форми, встановлений на металеву тумбу. Безпосередньо на вогнищі розташовувалося сталеве кільце з отвором у центрі. Дрови, що палають у чаші, топка розігрівали сталеве кільце, перетворюючи його на поверхню для приготування будь-яких страв. Температура цього кільця могла досягати 300 градусів. Така компанування гриля стрімко завоювала серця шанувальників приготування їжі на свіжому повітрі. Бренд OFYR швидко завоював світову популярність. Покупці миттєво оцінили очевидні переваги такої компановки круглого мангала, порівнюючи з класичним барбекю або грилем. Варто зазначити, що на круглому мангалі з поверхнею для смаження можна приготувати величезну кількість різноманітних страв, яку раніше було недоступно на грилях або барбекю.

Круглі мангала АХОС (AHOS) як сучасна заміна мангалам ОФІР (OFYR)

2017 року на український ринок вийшла зовсім нова компанія — AHOS. Ідея цієї компанії була розвинутичату Офіром тему круглих мангалів із диском для смаження, водночас удосконаивши її. Першим нововведенням, яке запропонувала компанія AHOS ринку, став дизайн. Крім класичної призматичної тумби AHOS створили ще дві лінійки мангалів, з витонченою міцною ніжкою (Olympic) і лінійку мангалів із круглою ніжкою й унікальною сферичною чашею (Sphere). На лінійці Sphere варто зупинитися докладніше. На перший погляд невелика, але дуже важлива відмінність конструкції цих вогнищ є форма чаші топки. Сферична чаша сприяє рівномірнішому прогріванню поверхні для смаження й заощаджує дрова, друга особливість лінійки Sphere — це наявність зольного відерка зі знімною ручкою. 2018м року компанія AHOS почала випуск багаттям чаш барбекю. Це абсолютно новий напрям, у якому поєднується естетичний складник підлогової багаття чаші та функціональність круглого мангала з поверхнею для смаження, у який відразу інтегрована решітка гриль і підставка для казанка. Такі гострові чаші до сьогодні не мають аналогів на українському ринку.

Мангал AHOS зі встановленим дерев'яним столом.

Круглий мангал AHOS Inspiration High

Барбекю мангал UNO (УНО) як народний варіант преміальних круглих мангалів

Новинкою 2020, що шокувала Новиною ринок мангального обладнання, стали барбекю мангали UNO. Шок насамперед полягав у ціновій політиці компанії UNO. До 2020го року на ринку України не можна було знайти круглий мангал із ціною нижче ніж тисячі доларів, а отже, дозволити собі його могли виключно люди з достатком вище середнього. UNO випустили барбекю мангал із поверхнею для смаження, ціна якого була менш ніж трисот доларів. Таке чимале зниження ціни було досягнуто насамперед завдяки переосмисленню самої концепції круглих мангалів. Якщо раніше це були виключно стаціонарні мангали вагою понад 60 кг, то UNO запропонували компактнішу та легшу конструкцію, яка дала змогу навіть зробити його переносним, розібравши мангал на дві частини та упакувавши в спеціальний чохол.

Мангал UNO+ і стіл UNO TABLE

У чому революційність круглих барбекю мангалів UNO?

UNO розробили дві моделі круглих мангалів.

Перша — UNO. Це компактна модель із діаметром поверхні 60 см і заввишки 45 см. Цей розмір був обраний не випадково. Унаслідок дослідження, проведеного компанією, з'явилося, що до 90% покупців не використовують усю площу поверхні стаціонарного круглого мангала, а отже, немає потреби в такій габаритній поверхні для смаження. Другим важливим чинником є споживання дров. Компактніший UNO споживає в 3-5 разів менше дров, ніж класичний мангал вогнище. Третій голос за компактніший розмір мангала з диском є час прогрівання поверхні для смаження до робочої температури, і тут мангали UNO також неабияк перевершили стаціонарні мангали, час прогрівання поверхні до 250 градусів у нього приблизно втричі менший, ніж у стаціонарних метрових круглих мангалів. Четверта перевага компактної конструкції — це, безумовно, транспортність. До появи UNO не могло бути й мови про те щоб взяти мангал вогнище на пікнік, полювання або риболовлю, для цього необхідно було викликати окремий вантажний автомобіль. Барбекю мангал UNO в розібраному стані з легкістю поміщається в багажнику малолітражного автомобіля.

Мангали UNO+ і UNO

Друга — UNO+.  Це стаціонарна висока модель круглого барбекю мангала. Вже звичний усім компактний UNO був встановлений на високу тумбу, що дало змогу збільшити його висоту до 70 см, для комфортного приготування їжі стоячи навколо гриля, друга зміна косулася поверхні для смаження, її діаметр також був збільшений до 70 см. Такі зміни дали змогу готувати на UNO+ їжу одночасно на 6-10 осіб.

Ще про плюси UNO

На відміну від класичних круглих мангалів, UNO має низку додаткових корисних опцій. Насамперед це вентиляція зони горіння вогнища. Система сполучних отворів у тумбі та дні чаші, а також проміжком між чашею та поверхнею для смаження забезпечують рівномірний і достатніх приплив повітря у вогонь, друга перевага — це тумба-пеплозбірник. попіл і попіл крізь вентиляційні отвори потрапляють у містку тумбу, яка вміщує велику кількість попелу та вимагає очищення не частіше, ніж один раз на 20 використань мангала, процес очищення також дуже простий, і з ним із легкістю впорається навіть дитина. 

 

Підводячи підсумки, варто зазначити, що мангали з диском для смаження можна розділити на такі напрями — це стаціонарні та переносні, дорогі та доступні, високі, для приготування їжі стоячи біля мангала, і низькі, для комфортного розміщення сидячи навколо очага. Вибираючи круглий мангал, необхідно насамперед вирішити, як використовувати мангал, і для якої кількості людей. Не завжди великий мангал кращий за маленький, адже це тягне за собою більшу витрату дров і довший вихід поверхні для смаження на робочу температуру. 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner