Мангал для шашлику
Як вибрати мангал для шашлику
Щоб шашлик вийшов смачним, соковитим і ароматним, важливо не тільки правильно вибрати м'ясо та рецепт, але й підібрати відповідне пристосування для приготування. Збираючись купити мангал для шашлику, треба звернути увагу на розміри, матеріал жаровні та конструкцію — тонкості та нюанси вибору в нашій статті.
Матеріал виробу — що краще
Садові мангали найчастіше виготовляють зі сталі — вони приваблюють покупців легкістю й доступною ціною. Мінусом цього матеріалу є його прогоряння, наприклад, стінки завтовшки 1,5 мм стають дірчастими за кілька сезонів. Плануючи користуватися мангалом до 10 років, варто віддавати перевагу моделям із товщиною стінок сталі від 3 мм.
Чавунні моделі можуть слугувати вічність за умови, що їх не поливатимуть холодною водою й захистять від перепадів температур. Шашлик, приготований на такому мангалі, виходить рівномірно просмаженим і соковитим, готується швидше, ніж на сталевому, завдяки виникненню ефекту «shower». До його мінусів належать висока ціна та вага.
Най бюджетніший варіант виготовляється з неіржавкої сталі. Крім низької ціни, переваг у нього більше немає: стінки швидко прогоряють і піддаються корозії. Щоб продовжити термін експлуатації такого мангала, рекомендується не розводити в ньому вогонь, а використовувати готові кути.
Як вибрати розміри мангала
Довжина мангала — важливий параметр для тих, хто хоче приготувати їжу на велику компанію. Але чим вона більша, тим вища ціна: за задоволення доведеться платити. Звичайна довжина становить від 80 до 100 см — цього досить для розміщення 8-10 шампурів.
Ширина виробу стандартна — залежить від розміру шампурів і становить приблизно 30 см. Ключовим параметром, що впливає на якість просмажування м'яса, є глибина — щоб страва швидко приготувалася, добре просмажування й не підгоріло, глибина має становити 12-15 см. Висоту моделі підбирають на свій розсуд, традиційний варіант — 60-70 см.
Що важливо в конструкції
Тим, хто збирається готувати смачну та здорову їжу на дачі або в саду біля будинку, варто вибрати гриль мангал з нерозбірною монолітною конструкцією. Його можна використовувати весь теплий сезон, а за потреби — прибрати в підсобне приміщення. Стаціонарні моделі вирізняються гарним зовнішнім виглядом і багатою естетикою — їх підбирають відповідно до екстер'єру куточка саду або дачі.
Для пікніка на природі краще придбати розбірну переносну модель — ніж точок збирання менше, тим вона надійніша в експлуатації. Такі вироби вирізняються легкою вагою й компактністю, що робить їх транспортування зручним. Переносні моделі діляться на складані та розбірні — перші надійніші, оскільки всі деталі з'єднані між собою. Другі складаються з набору деталей і кріплень — складність у тому, що їх можна втратити або не зібрати, якщо вони будуть деформовані.
Зіставивши свої запити з перевагами та вадами різних типів мангалів, кожен покупець зможе підібрати модель відповідно до своїх потреб.
- Як вибрати мангал для дачі, щоб приготувати смачний шашлик або овочі-грильНеможливо уявити в наш час заміський будинок або дачу без обов'язкового атрибута — мангала. Апетитний дим готового шашлику, що запікається, риби або овочів допомагає скрасити трудовий процес у саду або на городі та зібрати всю сім'ю ввечері за
- Мангали бувають різні: Який вибрати?Сучасні мангали — це не тільки засіб для приготування їжі. Вони можуть стати окрасою ділянки, надаючи відпочинку додаткового затишку й естетики.