Кошик
25 відгуків
+380 (67) 983-86-76
Преміум круглі мангали, гриль столи, кострові чаші
Кошик

Мангал для шашлику

Як вибрати мангал для шашлику

Щоб шашлик вийшов смачним, соковитим і ароматним, важливо не тільки правильно вибрати м'ясо та рецепт, але й підібрати відповідне пристосування для приготування. Збираючись купити мангал для шашлику, треба звернути увагу на розміри, матеріал жаровні та конструкцію — тонкості та нюанси вибору в нашій статті.

Матеріал виробу — що краще

Садові мангали найчастіше виготовляють зі сталі — вони приваблюють покупців легкістю й доступною ціною. Мінусом цього матеріалу є його прогоряння, наприклад, стінки завтовшки 1,5 мм стають дірчастими за кілька сезонів. Плануючи користуватися мангалом до 10 років, варто віддавати перевагу моделям із товщиною стінок сталі від 3 мм.

Чавунні моделі можуть слугувати вічність за умови, що їх не поливатимуть холодною водою й захистять від перепадів температур. Шашлик, приготований на такому мангалі, виходить рівномірно просмаженим і соковитим, готується швидше, ніж на сталевому, завдяки виникненню ефекту «shower». До його мінусів належать висока ціна та вага.

Най бюджетніший варіант виготовляється з неіржавкої сталі. Крім низької ціни, переваг у нього більше немає: стінки швидко прогоряють і піддаються корозії. Щоб продовжити термін експлуатації такого мангала, рекомендується не розводити в ньому вогонь, а використовувати готові кути.

Як вибрати розміри мангала

Довжина мангала — важливий параметр для тих, хто хоче приготувати їжу на велику компанію. Але чим вона більша, тим вища ціна: за задоволення доведеться платити. Звичайна довжина становить від 80 до 100 см — цього досить для розміщення 8-10 шампурів.

Ширина виробу стандартна — залежить від розміру шампурів і становить приблизно 30 см. Ключовим параметром, що впливає на якість просмажування м'яса, є глибина — щоб страва швидко приготувалася, добре просмажування й не підгоріло, глибина має становити 12-15 см. Висоту моделі підбирають на свій розсуд, традиційний варіант — 60-70 см.

Що важливо в конструкції

Тим, хто збирається готувати смачну та здорову їжу на дачі або в саду біля будинку, варто вибрати гриль мангал з нерозбірною монолітною конструкцією. Його можна використовувати весь теплий сезон, а за потреби — прибрати в підсобне приміщення. Стаціонарні моделі вирізняються гарним зовнішнім виглядом і багатою естетикою — їх підбирають відповідно до екстер'єру куточка саду або дачі.

Для пікніка на природі краще придбати розбірну переносну модель — ніж точок збирання менше, тим вона надійніша в експлуатації. Такі вироби вирізняються легкою вагою й компактністю, що робить їх транспортування зручним. Переносні моделі діляться на складані та розбірні — перші надійніші, оскільки всі деталі з'єднані між собою. Другі складаються з набору деталей і кріплень — складність у тому, що їх можна втратити або не зібрати, якщо вони будуть деформовані.

Зіставивши свої запити з перевагами та вадами різних типів мангалів, кожен покупець зможе підібрати модель відповідно до своїх потреб.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner